Ето как да архивирате вашия Android телефон

2017 е почти тук и в тази дигитална епоха, запазването на резервно копие на всичко, което е близко и скъпо за вас, е много важно. Контакти или снимки, каквито и да са те, ги върнете възможно най -скоро. В крайна сметка загубата или повредата на телефона ви е доста често срещана в наши дни.

Преди няколко дни един от моя приятел „случайно“ разля вода на телефона си и екранът почерня. И знаете ли какво е по -лошо? Не беше направил резервно копие на нито едно нещо. Така че всичките му контакти, скъпоценни снимки и прогрес на играта (този е важен), добре, че всичко няма. Без допълнително adieu, ето как можете да архивирате различни неща от вашия Android телефон и да не се сблъскате със същата съдба като моя приятел.

Контакти

Контактите са важни. Искам да кажа как иначе бихте поръчали пица, когато нямате интернет връзка, нали? Както и да е, по -голямата част от потребителите на Android, за които знам, че спестяват контактите си в съхранението на устройството, което е съществена грешка. Ако сте съхранявали контактите си в местното съхранение, спрете да правите това точно сега и ги прехвърлете във вашия акаунт в Google. По този начин, дори и да загубите телефона си, ще имате достъп до всичките си контакти. За да синхронизирате контакти, отидете на настройките на вашия телефон> акаунти> Google> Контакти и включете превключвателя до него.

Трябва да прочетете: 6 жизненоважни приложения за Android, които трябва да получите

Ако не искате да го направите, можете просто да експортирате всичките си контакти в .VCF формат и да го съхранявате в отделно съхранение. Въпреки че различните производители проектират приложението си за контакти по различни начини, тези основни функции са достъпни във всеки смартфон.

Снимки

Google Photos е кръстникът на всички приложения за архивиране на снимки там, не мога да подчертая този момент. Това е най -доброто приложение за архивиране на снимки там. С Google Photos получавате неограничено място за съхранение, за да съхранявате всичките си снимки с високо качество. Снимките от местното ви съхранение се архивират автоматично, така че не е нужно да се притеснявате да ги подкрепите. Така че продължете напред и изтеглете Google Photos точно сега, ако все още нямате.

Вижте също: Изтеглете Huawei Honor 8 Adk Tallpapers

За да активирате резервни копия, отворете приложението, плъзнете от левия ръб на екрана и изберете Настройки от менюто, докоснете Backup & Sync и след това включете превключването точно до него. Сега тя ще архивира всички снимки, които заснемате или вече сте съхранявали в устройството. О, и може да архивира и видеоклипове.

Данни за играта

Подкрепянето на напредъка на играта беше малко трудно в миналото, но с въвеждането на Google Play Games е толкова лесно, колкото инсталирането на игри. Просто се уверете, че приложението е инсталирано на вашето устройство и не забравяйте да влезете с вашия акаунт в Google, докато играете игри. Той автоматично ще спести целия напредък, който сте постигнали във всяка игра.

Текстови съобщения

Въпреки че текстовите съобщения са нещо от миналото, много от тях все още го използват. Ако все още използвате текстови съобщения за комуникация, може да искате да направите резервно копие. SMS Backup & Restore е просто решение за архивиране на вашите текстови съобщения. За съжаление, той не синхронизира автоматично всяко текстово съобщение в облака; Вместо това ще трябва да зададете график, за да направите резервните копия. По подразбиране той просто запазва архивирането в локалното съхранение, но можете да го настроите да синхронизира с Google Drive или други услуги за съхранение в облак.

[Googleplay url = ””/]
Бележки

А, бележки! Скривам десетки бележки всеки ден и не знам как ще се справя, ако един ден загубих всичките си бележки. Но това няма да се случи никога. Тъй като използвам фантастичното приложение за водене на бележки на Google, Google Keep за правене на бележки. Той автоматично синхронизира всичко, което записвам в приложението на сървърите на Google. Така че мога да получа достъп до бележките си отвсякъде – мобилен, десктоп или мрежа – стига да използвам същия акаунт в Google, за да вляза, който е свързан към моето устройство с Android.

[Googleplay url = ””/]
Предполагам, че споменах всички важни неща, които си струва да се подкрепят. Споменете вашите начини да направите резервни копия в секцията за коментари по -долу.

Back to top