A16 Chip Of iphone 14 pro Max Is 2.4x As expensive As The A15

Eyebrows were raised when we heard that Apple was only putting the A16 Bionic chip into the iphone 14 pro and iphone 14 pro Max this year, leaving the A15 Bionic в iPhone 14 и iPhone 14 Plus.

Но сега може да знаем защо е взело това решение – A16 е просто толкова скъп.

Според нов доклад от платена стена на Nikkei Asia, който е бил взет от MacRumors, A16 Bionic струва 110 долара за производство във фабриките на TSMC. Това е 2,4 пъти повече от A15, който захранва iPhone от миналата година. Сравненията също имат A16 като малко по -бърз от A15, което предполага, че допълнителните разходи може да не си струват за някои.

Въпреки това, тази допълнителна цена вероятно ще бъде причинена от преместването на Apple в 4NM производствения процес на TSMC, а не от предишния 5nm процес, използван от A15. Това не би направило чип по -бързо, но би трябвало да гарантира, че iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max се възползват от чип, който използва по -малко мощност и генерира по -малко топлина по време на употреба. В резултат на това животът на батерията трябва да се увеличи.

Като цяло се смята, че устройствата iPhone 14 са стрували около 20% много повече от предишните най-екзестрични iPhone, според доклада. Това може да се свежда до неща като новия винаги включен дисплей и нов динамичен остров. По -специално, Apple не увеличи цената на iPhone тази година, поне не в Съединените щати. Някои международни цени обаче се увеличиха поради международната икономика.

Може също да искате да проверите:

Изтегляне: iOS 16.1 Beta 4, издаден като Public Launch Nears

Как да поправим лошия iOS 16 източник на живот на батерията [Ръководство]

Jailbreak iOS 16.0.2 за актуализация на състоянието на iPhone и iPad

iOS 16 съвместими и поддържани iPhone, iPad, iPod touch устройства

iOS 16 скрити функции: 100+ промени Apple не ни казаха

Изтегляне: iOS 16.0.2 OTA файл на профила, IPSW връзки, освободени

Изтеглете iOS 16 Final IPSW връзки и инсталирайте на iPhone 13, Pro, 12, Pro, 11, Pro, XS Max, X, XR, 8, плюс [Урок]

Можете да ни следвате в Twitter или Instagram и дори да харесвате нашата страница във Facebook, за да се актуализирате за всички най -нови от Microsoft, Google, Apple и The Web.

Back to top