Какво е LPDDR4 4GB RAM в OnePlus 2?

Предполагате правилно, OnePlus официално потвърди, че новият OnePlus 2 ще има солидна 4 GB LPDDR4 RAM. Това беше последното издание на Spec от OnePlus. Няма много повече изненадващи съобщения до действителното му стартиране. 4GB RAM се очакваше от OnePlus 2, защото вече сме покрили неговите показатели на DroidViews. Може би се чудите защо не други OEM са планирани 4GB RAM по -рано и защо не е често срещан в много флагмани?

Тъй като 32 -битов процесор може да извлече само 3GB RAM, дори ако го захранваме с 4GB, допълнителното е останало и не се използва. OnePlus 2, който вече се захранва с Snapdragon 810 64 Bit SoC, има способността да сочи в много повече RAM. Трябва да кажа, че OnePlus направи идеалното нещо, избирайки 4 GB RAM, използвайки всеки ъгъл на ефективността на SOC.

За OnePlus след феновете на Diehard, днес не беше голяма изненада. Всички знаем какво е 4GB RAM, но какво е това нещо LPDDR4?

LPDDR4

Вашата RAM е това, което обработва краткосрочните действия на вашето устройство, като приложения, които в момента се изпълняват, или тези на заден план. Той допринася за производителността по много начини. Добрият RAM ще направи многозадачността много по -лесно и потребителското изживяване е много по -добре с много повече достъп до паметта. LPDDR RAM означава ниска мощност двойна скорост на данни за случаен достъп.

Спецификацията LPDDR4 има за цел да удвои скоростта на данни (до 3200 MB/s) в сравнение с LPDDR3 RAM. LPDD4 беше преработен за двуканална матрица с 16 бита на канал, общо 32 бита. Общата максимална честотна лента беше 17 GB/s, но конфигурацията на двойния канал може да бъде настроена за достигане на по -високи скорости. В OnePlus 2 това е направено и официалният доклад обещава 32 GB/s честотна лента.

Той използва оптимална поддръжка за режим с ниска честота, който спестява мощност, който намалява скоростта на часовника при изпълнение на тези всеки ден и необходими задачи. Изглежда, че OnePlus управляваше времето си в Q2 в Clocking Processor и RAM. Magic LPDDR4 може да се види при използване на функции като видео с бавно движение, разпознаване на лица и игра с ниска латентност. Тези задачи изискват по -висока честотна лента, която се използва от OnePlus 2. На хартия е лесно да се каже, че OnePlus 2 ще победи времето в сравнение с други флагмани, но за аспекта на потребителите.

LPDDR4 работи на 1.1 V, което го прави енергиен спестител. Въпреки че неговите предшественици са имали 1,2 V потребление и може да не изглежда голямо постижение, но когато стигнем до статистика 1.1 V е много по -добър от 1,2 V. 4GB LPDD4 е добър от OnePlus. Нека да видим какви невероятни неща може да направи смартфон с чипсет Snapdragon 810 заедно с бърз сребърен 4GB LPDDR4. Какво мислите за LPDDR4 RAM? Уведомете ни в коментарите по -долу.

Back to top